Известие

Collapse
No announcement yet.

Стабилизираща щанга на Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Е ако ще ги сменяш така или иначе може......ама да се махат само заради това не върви май.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

да така е,аз за тва ще опитам да си ги сменя сам,пък квото сабя покаже,в най-лошия случай сервизче,ама мисля,че няма да ми се налага(надявам се)
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Абе тъкмо сме в тема за стабил щанга, че някой мое ли точно да ми каже какво точно стабилизира тая щанга....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Абе тъкмо сме в тема за стабил щанга, че някой мое ли точно да ми каже какво точно стабилизира тая щанга....
          Свързва двата носача при някои коли с независимо окачване (отпред, а при други я има и отзад) В завой пренася част от страничното натоварване, породено от теглото на на колата и посоката и на движение, към противоположната страна, за да се компенсира в известна степен изместването на центъра на тежеста и евентуално загубата на контрол върху автомобила.
          С две думи, служи за да стабилизира, но все пак донякъде, защото както знаем, законите на физиката са непобедими и важат за всички
          Last edited by Pepo; d.m.y г., 00:13.
          156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
          Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Въртят ми се в главата разни експерименти с тия щанги, и най - вече с тия кирливи биалетки, дето имам чуството че са измислили най - калпавия вариант за някаква подвижна връзка, ама нещо трябва с време да се видя.....
            Значи да уточним че нещо не ми е ясно, пък и досега като развалям не сам гледал - стабил. щанг се държи от тия тампони към магарето така ли, или към носачите.....интересува ме къде и с какво тя контактува, като изключим биалетките......

Comment

Въртят ми се в главата разни експерименти с тия щанги, и най - вече с тия кирливи биалетки, дето имам чуството че са измислили най - калпавия вариант за някаква подвижна връзка, ама нещо трябва с време да се видя.....
              Има ли стабилизираща щанга, значи има и биелети. Няма как да стане без тях. Хваната е за магарето с два тампона, а в краищата за носача, оттам през биелетата, чак горе на шенкела май отива
              Attached Files
              Last edited by Pepo; d.m.y г., 13:10.

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                Има ли стабилизираща щанга, значи има и биелети. Няма как да стане без тях.
                Винаги мое да се направи нещо факултативно.....
                Attached Files

Comment

Винаги мое да се направи нещо факултативно.....
                  Ама разбира се
                  Attached Files
                  Last edited by Pepo; d.m.y г., 00:31. Основание: Долна разпънка :-D

Comment

А.....ей тва е арна работа, точа се и аз, Новачев обеща да свали някоя звезда от небето, ще видим що ще стане......

Comment

Е ако ще ги сменяш така или иначе може......ама да се махат само заради това не върви май.....
                      колега какво стана с подкалника?
                      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Ферарист това задно окачване на снимката нещо май е попреработено.
                        Твоята да не би да е с такова или това е снимка от интернет.
                        При завой колелата от външната страна потъват в калника а тези от вътрешната страна разпъват максимално пружините на окачването.
                        В случай, че нямаш стабилизиращи щанги когато влезеш в завой пружините на външните колела се смачкват докато опрат навивките една в друга. В този момент тежестта на автомобила вече е прехвърлена най-вече на външните колела. Тогава колелата от вътрашната страна са напълно разтоварени и пружините разпъват нацяло амортисьорите.
                        Представи си какъв е страничния наклон на автомобила в този момент ......УУУУЖЖЖАААААААААС!!!!!
                        За да не изпадаме в такава ситуация свързваме лявото и дясното окачване с една торсионна щанга (чрез биалети), която е свързана поне на две места с купето на автомобила и значително ограничава разликата в положението на окачването между левите и десните колела. Поради факта, че прави автомобила по стабилен в завой е получила името си СТАБИЛИЗИТАЩА.
                        Малко дълго се получи, но дано да е полезно.
                        Last edited by milen; d.m.y г., 22:02.
                        sigpicМечтите стават реалност...Ама как..!?
                        Alfa Romeo 156 SW 2.0ts

Comment

Добре де някой правил ли е запитване в Хеед 91 за тампони, защото аз направих и вече 3 ден, ако не и повече няма отговор?
                          Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
                            Добре де някой правил ли е запитване в Хеед 91 за тампони, защото аз направих и вече 3 ден, ако не и повече няма отговор?
                            Не отговарят на запитвания, личен опит
                            Най-добре им звънни по телефона
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от milen Покажи съобщение
                              Ферарист това задно окачване на снимката нещо май е попреработено.
                              Твоята да не би да е с такова или това е снимка от интернет.
                              При завой колелата от външната страна потъват в калника а тези от вътрешната страна разпъват максимално пружините на окачването.
                              Нетска е снимката, но съм се навил да направя нещо такова.....както и някой други експерименти който на тоя етап не мисля да обявявам, поради консервативноста на аудиторията тука.....

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
                                Не отговарят на запитвания, личен опит
                                Най-добре им звънни по телефона
                                И сподели какво са ти казали
                                156 1.8 TS

Comment

Working...
                                X